Tulossa tänä vuonna: Tekoälyscifiä ja kuvakirjoja

No niin, nyt kaikki tieto on virallista, joten voin kertoa hieman tänä vuonna ilmestyvistä kirjoistani. Niitä on peräti kolme kappaletta:

Toukokuussa ilmestyy Karistolta tieteisromaani Salome. Se kertoo Santerista, jolla on kaipuu isyyteen ja omaan ydinperheeseen. Santerin parisuhdehistoria on kuitenkin kirjavaa, ja hän on päätynyt hankkimaan ”aipin”, AI-persoonan. Aipit ovat oppivia ihmisrobotteja, joita moni hankkii täyden elämyksen seksileluiksi, mutta osa aippaajista ryhtyy myös parisuhteeseen robottinsa kanssa.

Aipin kanssa lisääntyminen ei luonnollisestikaan onnistu, joten Santeri ryhtyy etsimään sopivaa sijaissynnyttäjää. Välityssivuston kautta tehtävään löytyy Milja, mukavan tavallisen ja järkevän oloinen nainen. Aippi Salome toteuttaa Santerin toiveita ohjelmointinsa mukaisesti, mutta vähitellen se alkaa oppia ihmisten lisäksi jotakin myös itsestään.

Salomen upean kannen on toteuttanut Jussi Karjalainen.

Elokuussa ilmestyy Kvalitilta pienten lasten kuvakirja Tirri ja erakkorapu. Tirri on pieni kala suuressa parvessa, mutta ihan aina se ei jaksaisi pyöriä muiden joukossa. Tirri lähtee etsimään omaa hetkeä, ja tapaa ystävällisen erakkoravun. Suloiset kuvat tekee Emilia Alm.

Myös toinen tämän vuoden lastenkirjoistani on scifiä 🚀 Tähtialus Beta ja Meduusasumu ilmestyy lokakuussa Kuukettu Kustannukselta. Tähtialus Beta joutuu avaruusmeduusan lonkeroihin, ja aikuiset vain väittelevät mikä olisi paras keino pelastautua. Lyyra ja hänen vesisikansa Galle tarttuvat toimeen, jotta pinteestä päästään ennen kuin meduusa nielaisee koko aluksen! Vauhdikas kuvitus on Mervi Heikkilän käsialaa.

2 responses to “Tulossa tänä vuonna: Tekoälyscifiä ja kuvakirjoja

  1. Salome kiinnostaa! Mahtavaa, että sinulta tulee kirja myös vähän aikuisempaan makuun. 🙂

Jätä kommentti